Manžel obvinený z vraždy manželky. Lupiča chytili policajti do 5 minút. Požiar kamiónov na poľnohospodárskom družstve

11.01.2010 Celý región

Manžel obvinený z vraždy manželky: Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy 41 ročnému Prešovčanovi.
Obvinený muž sa v nedeľu 10.1.2010 v čase okolo 4:30 h pohádal v jednom z bytov na prešovskom sídlisku Sekčov so svojou 29 ročnou manželkou. Hádka vústila do napadnutia manželky, ktorú následne bodol kuchynským nožom (o celkovej dĺžke 23,5cm) do hrudníka. Na miesto bola susedmi privolaná záchranka a polícia. Žena na následky poranenia po prevoze do prešovskej nemocnice v ranných hodinách zomrela. Policajti krátko po čine podozrivého manžela zadržali, pričom tento bol agresívny a v značne opilom stave. Po vytriezvení ho vyšetrovateľ obvinil a umiestnil do cely policajného zaistenia. Počas dnešného spracuje vyšetrovateľ na obvineného Prešovčana návrh na jeho vzatie do väzby. Polícia na mieste zaistila biologické a vecné stopy.

Lupiča chytili policajti do 5 minút:
Zo zločinu lúpeže obvinil včera prešovský policajný vyšetrovateľ 20 ročného muža z Chminianských Jakubovian, okr. Prešov.
Včera v čase okolo 21:00 h olúpil obvinený na Masarykovej ulici v Prešove 21 ročnú Popradčanku. Mladú ženu najprv zastavil a spýtal sa koľko je hodín. Keďže hodinku nemala, vybrala z tašky mobil. V tom však obvinený chytil mobil a snažil sa ho vytrhnúť žene z ruky. Chvíľu sa takto naťahovali, ale keď videl, že telefón len tak nezíska chytil Popradčanku druhou rukou pod krk a niečo na ňu kričal po rómsky. Po tomto sa mu telefón podarilo vytrhnúť a z miesta utiekol. Žena hneď nato zavolala na linku 158 z telefónu kamarátky, s ktorou sa len krátko pred tým rozišla. Na miesto bola ihneď vyslaná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá utekajúceho páchateľa zadržala. Lup si tak užil len päť minút. Po vznesení obvinenie bol umiestnený do cely policajného zaistenia, pričom dnes spracuje vyšetrovateľ návrh na jeho vzatie do väzby.

Požiar kamiónov na poľnohospodárskom družstve:
Dnes v čase o 3:23 h došlo v obci Tarnov, okr. Bardejov k požiaru dvoch kamiónov DAF.
Ťahače s návesmi boli zaparkované v areáli miestneho poľnohospodárskeho družstva. Podľa zisťovateľa príčin požiarov, bol oheň založený úmyselne. Zatiaľ neznámy páchateľ polial horľavinou predné kolesá, ktoré následne zapáli. Oheň zničil oba ťahače, zásahom hasičov sa však podarilo zachrániť návesy. Škoda je predbežne vyčíslená na 65 000. - €. Prípad vyšetruje bardejovský policajný vyšetrovateľ ako poškodzovanie cudzej veci.
 

Vyberte región